Race Recap: Spartan Aston Down

by diederik
443 views
Race Recap: Spartan Aston Down

Terwijl de rest van het team de modder in doken bij Strong Viking in Amsterdam, waren teamleden Trudy en Flip als beesten tekeer aan het gaan in Engeland bij de Spartan Races op Aston Down. Hier volgt het race verslag geschreven door Trudy.


South West Super, Sprint én Hurricane Heat!


Bijna een jaar geleden al geboekt en nu was het dan eindelijk zo ver. Vorig jaar hadden wij in Aston de Super al gedaan en omdat het daar prachtig was gelijk weer geboekt. Dit jaar stond er echter meer op het programma. Naast de de Super hadden we ook ingeschreven voor de Sprint en de Hurricane Heat. De laatste was best spannend omdat dit de eerste Hurricane heat in de UK was.
IMG-20170606-WA0012

Maar goed, first things first, we gingen zaterdag als eerste van start voor de Super. Deze 12km lange race was vorig jaar erg pittig. Niet alleen vanwege het vele duwen, trekken en tillen maar zeker ook door het behoorlijk heuvelachtige gebiedje waar de race plaatsvond. Vorig jaar was pittig, maar al snel bleek dat het dit jaar nog wat pittiger was. Van de 12km hebben we er zeker 8km heuvel op heuvel af gelopen met zware troep. Ik heb het niet over de muggenbultjes van een Strong Viking Hills editie maar over serieus steile heuvels. Balken, banden, zandzakken, emmers vol grind en boomstammen, je kan het zo gek niet bedenken of ze lieten ons er wel mee omhoog en naar beneden mee lopen. Daarnaast natuurlijk alle standaard Spartan obstakels en de nodige burpees als je liep te kloten.


“Ik heb het niet over de muggenbultjes van een Strong Viking Hills editie maar over serieus steile heuvels.”


Het weer was zaterdag niet geweldig dus bij de start was het best koud. Maar na een kilometer of twee liep het zweet alweer vanaf onze kop door al die gekkigheid. Het was een prima Super, locatie en route een absolute 10! Ook na de race was het ondanks het weer toch goed vertoeven daar. Genoeg te eten en te drinken, gezelligheid en zo nu en dan zelfs een zonnetje.IMG-20170606-WA0016

’s Middags zagen we ook steeds meer mensen arriveren gekleed alvast voor de Hurricane Heat die ’s avonds van start zou gaan. Wij hebben ons toen ook maar omgekleed en voorgesteld aan een aantal andere deelnemers die een gedeelte van onze uitrusting zouden verzorgen. Dit omdat een aantal items onmogelijk mee het vliegtuig in konden. Prima geregeld en erg leuk om zo nieuwe kennissen de maken. Het was duidelijk merkbaar dat de zenuwen er goed inzaten bij iedereen. Wat gaan we doen vanavond?

IMG-20170606-WA0013De start van de HH was wat rommelig. Er kwamen een aantal deelnemers te laat en niet iedereen had zijn uitrusting in orde. Na een gearcheck en zeer uitgebreide warming up met achterlijk veel burpees gingen we op pad. Rugzak om, twee melkflessen van 2,2L gevuld met zand met een touwtje om je nek en gaan met die banaan. Al snel creëerde de trainers chaos en onduidelijkheid binnen de groepen. De bedoeling was dat we alles als groep gingen doen. We moesten als groep bij elkaar blijven en alles samen uitvoeren. We moesten als groep een mega zware 8mtr lange telefoonpaal ophalen, optillen en dat 3 uur lang over dat zeker niet vlakke terrein sjouwen. Tijdens deze barre tocht moesten we verschillende opdrachten uitvoeren. Burpees in een moddersloot, spelen met peper en zout… Na het water begon het voor sommige serieus vervelend te worden. Mensen raakte onderkoeld en verwacht werd dat we dat met de groep op gingen lossen. Uiteraard was er genoeg EHBO aanwezig om in te grijpen wanneer nodig. Na 4 uur zwoegen was het gedaan met de pret. Iedereen kreeg zijn medaille en al zingend liepen we naar de auto. Het was een mooie ervaring. Het smaakte zeker naar meer. Zwaar? Nee, gewoon doorgaan en genieten. We waren een team!IMG-20170606-WA0014

Zondag hadden we als toetje de Sprint. Kort maar zeker heel pittig omdat we nog aardig rot waren van de nacht ervoor. Het was een mini versie van de Super maar toch met een afwijkende route. Zeker de moeite om ze beide te doen dus. Grappig was dat we veel mensen tegen kwamen van de HH de nacht er voor. Dat maakte de race een gezellige bedoening.

Het was een prachtig weekend en we kijken nu alweer uit naar de volgende Spartan Race.


Zwaar? Nee, gewoon doorgaan en genieten. We waren een team!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More