Race Recap: OCR European Championships

by diederik
1021 views

Afgelopen zondag deed ik, Michelle, ook mee aan de Team races bij het OCR EC in Biddinghuizen. Samen met Laurens en Fransje vertegenwoordig ik team 113.

De start was om 9:30, en aangezien het best een stukje rijden is, zaten we om 7:00 al in de auto. Eenmaal om 8:30 bij Flevonice aangekomen, kregen we te horen dat de start een uur vertraagd was. We zouden dus pas over 2 uur starten… Om 10 uur startte de briefing: we kregen te horen hoe de race en het parcours in elkaar zaten. De race was opgesplitst in drie individuele delen en een team-deel. Ik zou het deel ‘snelheid’ voor me nemen.

IMG_0899

Vanuit team RAM liepen we met 4 teams en dus stond ik om iets voor half elf samen met Koen, Ronald en Ewoud in het startvak. Het startschot gaat, iedereen spurt weg. Als eerste moeten we de sloot door, elke keer kris kras erdoorheen. Het is hier erg druk, iedereen is pas net gestart en heeft nog energie. Al snel ben ik de andere RAM-leden kwijt en loop ik verder met Charlotte van Team MIT. Nog een aantal keer door het water en dan komen we bij een grote stapel met autobanden aan. Eentje pakken en meenemen op en door de obstakels is de bedoeling. Ik dacht dat het maar een klein stukje was, wat we met de band moesten lopen, maar dit bleek ruim 1,5 km te zijn. Nadat ik de band eindelijk weer mocht droppen, kwam ik aan bij het obstakel waar ik het meest tegenop zag. Ik wilde mijn bandje houden, en dus zou ik alle obstakels moeten halen. Daar stond ik dan, voor de Weaver. Bij de Strong Viking was het me niet gelukt om vanaf onder weer omhoog te komen. Ik begon aan het obstakel, eerst erover, dan eronder en dan weer omhoog… PLOF daar viel ik op de grond. Nog een keer, en nog eens en bij de vierde keer lukt het me ineens. Super blij loop ik verder. Ik had een aardige voorsprong op Charlotte, maar die was ik door de Weaver kwijtgeraakt, samen liepen we dus weer verder. Nog een aantal obstakels op het grasveld, en toen was het startterrein in zicht. Nog een aantal monkeybars en ik mocht mijn bandje overdragen aan teamgenoot Fransje.

WhatsApp Image 2017-07-03 at 10.58.05

Fransje startte aan het krachtgedeelte. Lopend met een zandzak van 25 kilo moest ze een aantal obstakels nemen. Na dit rondje kwam ze aan bij de Dragon’s Back, iets waar ze erg tegenop zag. Maar dan na een aantal aarzelingen is ze er overheen!

Met zijn drieën, Laurens voegt zich nu bij ons, startten we aan het teamgedeelte. Hierbij moeten we een paal van 6 meter meenemen en een aantal obstakels doen. Hierbij mogen we elkaar wel helpen, mocht het niet lukken.

Na het teamgedeelte wordt het bandje overgedragen aan Laurens, wie het techniekgedeelte voor zich zou nemen. Laurens had vrijdag al de short course gelopen, dus zijn handen waren al aardig kapot. Fransje heeft een aantal obstakels overgenomen en met zijn allen lopen we naar het laatste obstakel.

IMG_8379
Het laatste obstakel

Eerst via een muurtje omhoog, dan over een net, weer over een aantal balken, ringen zwaaien en dan nog de beruchte klompen. Bij de klompen glijd ik weg, en Wesley helpt me naar de overkant. We hebben het gehaald! Iets langer dan 2 uur hebben we erover gedaan. We krijgen een dikke plak van een medaille om ons nek gehangen en maken nog een finishfoto.

 

 

 

Ik heb een onwijs leuke dag gehad met iedereen, bedankt daarvoor! Supertrots op alle teams die meeliepen, mensen die persoonlijke overwinningen behaalden en natuurlijk Ewoud die gewoon 2e in zijn age groep bij de Standard Course is geworden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More