Fransje

by diederik
545 views
Fransje
 

Team lid sinds:
Juli 2017

Waarom OCR?:
Een aantal jaar geleden kreeg ik de diagnose fibromyalgie en werd het af gedaan met ‘leer er maar mee leven’ . Door veel informatie te zoeken kwam ik tot de conclusie dat ik moest gaan sporten. Het beginnen hiermee ging met ups en downs en mijn motivatie was net als een achtbaan. Ik moest dus iets vinden wat me zou prikkelen, zodat ik consequent bezig zou blijven. De uitdagingen die de runs met zich meebrengen zowel mentaal als fysiek hebben mij aangetrokken. Het motiveert me om te sporten, zodat ik de runs steeds beter kan volhouden.

Wat is je doel binnen OCR?:
Mijn doel is om mezelf steeds te blijven verbeteren, uit te dagen en te kijken waartoe mijn lichaam nog meer in staat is. Te blijven geloven in mijzelf en mensen inspireren dat veel mogelijk is als je er voor 100% in gaat.
Mijn doel voor 2018 is in september de Iron Viking lopen.

Favoriete OCR serie (en waarom):
Strong Viking.
De sfeer die je voelt wanneer je het terrein op loopt moet je echt eens gaan ervaren. De uitdagingen die je te wachten staan, elke keer opnieuw. Er zijn een aantal vaste obstakels en ik vind het fijn om mijzelf hierin steeds te verbeteren, maar ook om steeds opnieuw mijn angsten onder ogen te moeten zien. Zoals bijvoorbeeld de varjagen saga 1 (dragons back). Hier mee heb ik een haat/liefde verhouding.
Geen enkele run is hetzelfde en ondanks dat er dezelfde obstakels terug komen blijft het steeds weer een verrassing wat er komen gaat en hoe de run zal gaan lopen.

Favoriete Obstakel (en waarom):
Ik hou van behendigheid en apen. Mijn favoriet was altijd de monkeybar, ik trainde hiervoor en kon er intens van genieten als ik hem gehaald had. Inmiddels moet de monkeybar wel plaats maken voor de platinum rig. De behendigheid die hier bij komt kijken en het afwisselen van materialen en techniek dat vind ik leuk.

Minst favoriete obstakel (en waarom):
De Fjord drop. Ik HAAT dat ding. Ik hou totaal niet van hoogtes en door het feit dat ik geen controle heb is dit echt mijn minst favoriete. Het liefst skip ik hem elke keer en loop ik er zo hard als ik kan voorbij, maar er is iets met ‘Vikings conquer their fears’.

Hoe blijf jij in shape?:
In mijn rustperiode (net na het ‘seizoen’) kies ik ervoor om wat minder gericht te trainen. Ik wil zeker wel in beweging blijven maar zet in deze drie maanden geen nieuwe doelen klaar. Vanaf januari begin ik weer met gericht trainen. Dit betekent voor mij:
– 1 a 2 keer per de week hardlopen (duurloop afwisselen met interval)
– 2 a 3 keer per week naar de sportschool (upperbody-lowerbody)
– 1x per week bootcamp
– 1x per week bokstraining
– Zo af en toe ga ik wat rond-apen in een parkje in de buurt. Hier koppel ik dan vaak een WOD training aan vast.
Naast het trainen let ik op de voeding die ik binnen krijg. Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch of veganistisch te eten. Dit omdat ik merk dat mijn lichaam daar het beste op reageert.

Wat was je eerste race?:
Dit was de tough ten miles 2013 in Oisterwijk. Ik heb toen de 5 miles gelopen.
Dit was voor mij toen een hele uitdaging en na deze run heeft het twee jaar geduurd voordat ik een obstakelrun ging lopen.

Welke race is je het meeste bij gebleven?:
Strong Viking Mud editie in 2015. Deze liep ik samen met een vriendinnetje en het was zo ontzettend koud. Ik was slecht voorbereid omdat ik met oud en nieuw mijn enkel zwaar gekneusd had. Deze run was zowel mentaal als fysiek erg zwaar, maar samen bleven wij zo ontzettend positief en hebben wij ons er doorheen geslagen. Zo ontzettend trots dat ik dit heb volbracht en dat mijn lijf dit aan kon. Ik was euforisch. En zo ook mijn ouders die deze dag aanwezig waren om mij te supporten en op te vangen na de finish.

Welke race zou je ooit nog willen doen?:
Rat Race Dirty Weekend. Na de run in 2015 ben ik mij gaan verdiepen en ik roep nu dus al een aantal jaar dat ik deze wil gaan lopen!

Welke landen heb je tot nu toe races gelopen?:
Nederland en België.

Welke races heb je al op jouw kerfstok?:
– Strong Viking (verschillende edities)
– Tough ten Miles
– OCR Eropean Championships (team relay race)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More