Melissa

by diederik
516 views
Melissa
 

Team lid sinds:
November 2017

Waarom OCR?:
Wat ik zo geweldig vind aan OCR is dat het niet uitmaakt welk niveau je hebt, maar dat je altijd ergens bij past. Of dit nu een run of een team is. Het is heel gemoedelijk, de sfeer bij runs is fantastisch, je wordt zowel fysiek als mentaal continu uitgedaagd, het is een hele veelzijdige sport en geen run in hetzelfde.

Wat is je doel binnen OCR?:
Waar ik me vorig jaar heb gefocust op OCR Series en andere competities doe ik dat in 2018 juist niet. Mijn doel is voornamelijk om plezier te hebben in de sport en plezier te hebben met het team. Daarnaast wil ik mezelf graag overtreffen. Mijn agenda staat daarom gevuld met marathons en bucket list waardige runs in binnen- en buitenland.

Favoriete OCR serie (en waarom):
Spartan Race! Afgelopen jaar liep ik het Trifecta weekend in Polen en ik was direct verkocht. Het Spartan concept, de mensen en de omgeving… wauw.

Favoriete Obstakel (en waarom):
Zolang ik de aap kan uithangen ben ik blij! Denk hierbij aan ringen/triangels, touwen, monkeybars, spinning weels, etc. Het vergt gripkracht en souplesse en daar ben ik best in thuis.

Minst favoriete obstakel (en waarom):
Op nummer 1 van meeste gehate obstakel staat voor mij de sandbag carry of alle andere soorten carries. Op de een of andere manier krijg ik het gewoon niet voor elkaar om met gewicht op mijn schouders een parcours af te leggen (zal voornamelijk te maken hebben met wat lichamelijke gebreken / rugklachten).

Hoe blijf jij in shape?:
Tot een jaar geleden was ik een ster in geobsedeerd bezig zijn. Van voeding tot training, ik hield alles nauwkeurig bij. Werd ik er beter van? Nee, verre van. Het gevolg was flinke schommelingen in gewicht, hormonen en voornamelijk humeur. Tegenwoordig track ik niets meer. Wat voor mij belangrijk is, is genieten en gelukkig zijn. Als ik dat als basis houd kan ik de wereld aan. Eten doe ik op gevoel. Heb ik trek in een hele taart, dan eet ik een hele taart. Bij wijze van spreken dan 😉 It’s all about balance! Het trainen probeer ik weer met regelmaat op te pakken. Hoe mijn trainingsweek nu gevuld is: minimaal 2x OCR Bootcamp bij BodyRock, 1x boulderen en 1x hardlopen.

Wat was je eerste race?:
Voordat ik in aanraking kwam met OCR, heb ik fanatiek en op redelijk hoog niveau aan wedstrijdzwemmen gedaan. Een jaar of 4 geleden begon ik ook met hardlopen, om zo mijn algemene fitheid wat op pijl te houden. Echter vond (en vind) ik hardlopen zelf dodelijk saai. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar iets wat uitdagender zou zijn dan gewoon hardlopen. En toen was het september 2015: tijd voor de 21km Strongmanrun, mijn eerste OCR! Met 03:15 uur kwam ik over de finish en wat voelde ik me geweldig. Kapot, maar geweldig. Het gevoel van overwinning werkte zo verslavend, dat ik me diezelfde avond nog heb ingeschreven voor 4 andere runs, waaronder de Iron Viking van 42 km.

Welke race is je het meeste bij gebleven?:
Getting Tough (24 km) in Rudolstadt. Deze liep ik met Daan en wat ben ik blij dat hij bij me is gebleven die hele run. De eerste 18km was een prachtige trailrun door de Duitse heuvels. De laatste 6 km was alleen maar obstakel-obstakel-obstakel-obstakel. En dan voornamelijk met ijswater. Terwijl het -2 graden was. En mijn lichaamstemperatuur al een paar graden gedaald was. Het resulteerde dus in een hele zielige onderkoelde Melissa. Het was een toffe ervaring, maar of ik het nog eens zou doen…? Daar slaap ik nog even een nachtje over.

Welke race zou je ooit nog willen doen?:
Spartan Race Ultra Beast in Slowakije, nog een Spartan Trifecta Weekend (Roemenië, Hawaï), Spartan HH12H, Europe’s Toughest Mudder, Rat Race Dirty Weekend.

Welke landen heb je tot nu toe races gelopen?:
Nederland, België, Duitsland en Polen

Welke races heb je al op jouw kerfstok?:
– Strongmanrun
– Strong Viking
– Strong Viking Family
– OCR Series
– Spartan Race
– Breakout Run
– Toughest
– Hang On Run
– Hivernal Trail
– Titan Run
– OCR EC Frankfurt
– OCREC Biddinghuizen
– Getting Tough

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More