Michelle

by diederik
546 views
Michelle
 

Team lid sinds:
Juni 2017

Waarom OCR?:
Voordat ik met team Ram in aanraking kwam, kende ik al een aantal personen van een hardloopgroepje. Via hen ben ik in aanraking gekomen met de OCR sport en de andere teamleden. Ik deed zelf al aan hardlopen en de extra uitdaging van de obstakels leek me leuk. Dit is ook zo gebleken.

Wat is je doel binnen OCR?:
Mijn doel is om de Iron Viking uit te lopen en uiteraard om alle obstakels te halen. Afgelopen editie in Gent ben ik uitgestapt bij de Iron Viking nadat ik door mijn enkel heen ging. Ik wil deze afstand toch graag nog een keer lopen, en misschien zelfs we de Ultra Viking.

Favoriete OCR serie (en waarom):
Strong Viking. Bij Strong Viking zijn de obstakels en het parcours uitdagend. Het is goed geregeld en voor iedereen wel wat wils qua afstanden en uitdaging. Daarnaast zijn er ook genoeg evenementen te vinden.

Favoriete Obstakel (en waarom):
De Fjord Drop is mijn favoriete obstakel. Nee, het heeft niet zoveel met kracht of techniek te maken. Het is meer een angst die je met overwinnen om van zo hoog, zo steil naar beneden te gaan. Aan de andere kant is het gewoon en grote waterglijbaan en dat is altijd goed.

Minst favoriete obstakel (en waarom):
Mijn minst favoriete obstakels zijn alle muurtjes die erin zitten. Ik ben zelf nogal klein (1,65 M) en met mijn rare technieken, lukt het mij niet om er zelfstandig overheen te komen. Gelukkig zijn er altijd wel mensen die je willen helpen. Mijn doel is om de muurtjes uiteindelijk wel zelfstandig over te komen.

Hoe blijf jij in shape?:
Ik loop zelf drie á vier keer per week hard. Dit is ook wel nodig, want ik eet echt ontzettend veel en ben een grote snoepkont. Mijn trainingen bestaan uit duurlopen, tempotrainingen en intervallen. Ik doe eigenlijk vrijwel niks aan krachttraining voor de obstacle runs, de reden waarom sommige obstakels ook niet lukken.

Wat was je eerste race?:
Mijn eerste race was in mei 2017, de hills edition van Strong Viking. Ik had nog nooit een obstacle run gelopen en zou hier de 19 km lopen. Dit beviel zo goed dat ik direct erna ook nog het 7 km parcours heb gelopen. Na deze keer was het zeker dat ik dit sowieso vaker wilde doen, de uitdaging is erg leuk.

Welke race is je het meeste bij gebleven?:
Mijn eerste race is mij het meest bijgebleven. Toen liep ik op een dag bijna 30 km (de parcours vielen wat ruimer uit) en het ging nog redelijk goed ook. Dat was het moment voor mij waarop ik na ging denken om ook een Iron Viking te gaan lopen.

Welke race zou je ooit nog willen doen?:
Ik heb naast het willen lopen van de Iron of Ultra Viking nog geen specifieke race die ik zou willen doen. Ik heb ook nog maar 3 runs gedaan, dus ik ben met alle races nog vrij onbekend.

Welke landen heb je tot nu toe races gelopen?:
-Nederland
-België

Welke races heb je al op jouw kerfstok?:
-MudMasters
-Strong Viking
-OCR European Championships 2017 – Team Relay

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More